DVTK Medical Center: Aluinvent fasadeplater på DVTK Medical Center

DVTK Medical Center er helse- og rehabiliteringssenteret til DVTK Sport Club. For å understreke det unike ønsket eieren at prosjektets banebrytende natur skulle gjenspeiles selv gjennom utseendet. Av denne grunn valgte de Aluinvents innovative aluminiumskum for fasademateriale.

Prosjektet var rekonstruksjon av en eldre bygning som ga oss mange utfordringer. Den opprinnelige bygningen ble bygget i flere faser, hver med forskjellige materialer. Det sa at vi måtte bygge vårt aluminiumskumfasadesystem på betong, murstein og stålkonstruksjoner. Kvaliteten på arbeidene som ble utført 30-40 år tidligere voldte oss også flere vanskeligheter. For å lage fine overflater måtte vi balansere de horisontale ende vertikale forskjellene. Med det justerbare konsollprofilsystemet klarte vi å komme over alle problemer og bygge den nye fasaden. Som et resultat har byen Miskolc den første bygningen i Ungarn hvor fasaden vi laget av resirkulert aluminium.

Aluminiumskum fasadeplater av aluminium på DVTK Medical-bygget.

Prosjektdetaljer

Sted for implementering: Miskolc

Prosjektstart: 1. juli 2019

Største utfordring: Ettersom dette prosjektet var en rekonstruksjon av en eldre bygning var den største utfordringen å tilpasse systemet vårt til forskjellige veggstrukturer

Løsning: Ventilert fasade med colsole-rail system og RockWool isolasjon